مطالبی در رابطه با بانک مرکزی:
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران در تاريخ 18 مرداد ماه 1339 تأسيس گرديد. برخی از وظايف بانک مرکزی عبارتند از حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور، انتشار اسکناس و ضرب سکههای فلزی رايج کشور، تنظيم مقررات مربوط به معاملات ارزی و ريالی، نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رايج کشور، تنظيم کننده نظام پولی و اعتباری کشور، نظارت بر بانکها و مؤسسات اعتباری و...
رسالت اصلی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران بر آن است که با اجرای سياستهای پولی و اعتباری شرايط مساعد برای پيشرفت اقتصادی کشور را فراهم سازد و در اجرای برنامههای مختلف اعم از برنامههای تثبيت و توسعه اقتصادی پشتيبان دولت باشد.
بانک مرکزی مهمترین مؤسسه مالی و هدایت کننده اصلی سیستم پولی کشورها است . بانک مرکزی نهادی است که مسؤلیت کنترل سیستم پولی هر کشور را به عهده دار است. معمولاَ برای تعریف این نهاد از مسؤلیت های آن کمک گرفته می شود. بانک مرکزی به بانکی که مسؤلیت های بانک های تجاری را تعیین می کنند و نماینده مالی دولت است، شهرت دارد. در راستای هدفمند کردن و صرفه جویی در وقت و هزینه و بالا بردن امنیت در انتقال نقدینگی دستگاه هایی مانند: دستگاه های عابر بانک ATM، دستگاه های کارتخوان(پوز)، دستگاه های کارت به کارت (کشلس) را در بازار عرضه میکند.
ارکان بانک:
براساس فصل سوم قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال 1351 و آخرین اصلاحات آن، ارکان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:
1 - مجمع عمومی.
2 - شورای پول و اعتبار.
3 - هیئت عامل.
4 - هیئت نظارت اندوخته اسکناس.
5 - هیئت نظار.